vineri, 20 august 2010

Ce este kitsuke?

Kitsuke reprezinta arta de a imbraca un kimono, pornind de la sarashi pana la obiage si obijime. Chiar daca imbracam un yukata de vara, sau un kimono super formal, cum ar fi tomesode, procesul este asemanator, excluzand cativa pasi.

Acest proces incepe cu pregatirea minutioasa a tuturor lucrurilor necesare, pentru a nu fi nevoiti mai târziu sa umblati prin casa cautand una sau alta. Cei experimentati aranjeaza aceste obiecte chiar in ordinea utilizarii lor.

Pentru un kitsuke complet, avem nevoie de: sarashi, hadajuban, juban, koshihimo, date-eri, kimonoul propriu-zis, obi, karihimo, obi-ita, obi makura, obiage si obijime. Nu va speriati de aceste denumiri; toate au rostul si logica lor. Dupa primele incercari veti intelege ce face fiecare.

Cea mai frumoasa lecţie pe care o puteti invata din kitsuke este RABDAREA!!! Alocati suficient timp fiecărui pas. Dacă ceva nu functioneaza, luati-o de la capăt.

Mai jos aveti un clip , in limba japoneza, care va arata cum se imbraca kimonoul. Are 3 parti; in prima veti vedea acesoriile necesare, in a doua parte, o demonstratie pentru tomesode, cel mai formal tip de kimono, iar in a treia parte, cum se pune un obi.

Partea 1



Partea 2



Partea 3




Eu voi reveni cu alte informatii! Pe curând!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu